15 Mayıs 2012 Salı

Milli Takımlarda Olmayan Değişim!

Abdullah Avcı ilk açıkladığı Milli Takımda bazı isimlere  yer vermemiş, bu da değişimin sinyalleri olarak algılanmıştı. İkinci kadro bunun aslında pek te öyle olmadığını gösteriyor. Emre Belözoğlu ilk kadroda yer almamışken bu kadroda da yer alması beklenmiyordu. Hele de Zokora ile yaşananların ardından ancak kadroda.


Kadroya şöyle bir bakarsak:

Kaleciler: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Sinan Bolat (Standard Liege) Cenk Gönen, Rüştü Reçber (Beşiktaş), Tolga Zengin (Trabzonspor)

Defans: Gökhan Gönül, Bekir İrtegün (Fenerbahçe), Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı (Beşiktaş) Semih Kaya (Galatasaray)
, Serdar Aziz (Bursaspor), Serdar Kurtuluş (Gaziantepspor), Hasan Ali Kaldırım (Kayserispor) Ömer Toprak (Bayer Leverkusen)

Orta saha: Emre Belözoğlu, Caner Erkin (Fenerbahçe) Selçuk İnan, Engin Baytar (Galatasaray), Olcan Adın (Trabzonspor), Alper Potuk (Eskişehirspor), Soner Aydoğdu (Gençlerbirliği), Hamit Altıntop, Nuri Şahin (Real Madrid), Arda Turan (Atletico Madrid), Gökhan Töre (Hamburg), Sercan Sararer (Greuther Fürth), Mehmet Ekici (Werder Bremen), Mehmet Topal (Valencia)

Forvet: Mustafa Pektemek (Beşiktaş), Burak Yılmaz (Trabzonspor), Tunay Torun (Hertha Berlin), Umut Bulut (Toulouse)

Kadro geniş demek bile yeterli değil baya baya geniş. Abdullah Avcı yeni sezon öncesinde herkesi görmek istemiştir normaldir. Ancak kaleci konusunda artık  karar vermeli. Volkan'ın büyük ihtimalle 1. kaleci olacağını düşünürsek. Sinan'a da güvendiğini ve kadroda genellikle yer alacağını varsayarak geriye tek kaleci kalacak. Bu isim Cenk veya Tolga olması bana anlamlı gelmiyor. İlk iki kaleci Cenk ve Tolga olursa 3. ismin diğer isimler olması da aynı şekilde. Yani anlatmak istediğim eğer oynatılmayacaksa kendini kanıtlamış isimlerin 3. kaleci olarak kadroda bulunmaları bana anlamsız geliyor. Çoğu ülke bırakın yedek kaleciyi, iyi as kaleci bulmakta zorlanırken bizim bu kadar iyi kalecimizin olması da tatlı bir sıkıntı oluşturuyor orası da ayrı konu.

Rüştü veda için milli takımda. Savunmada Bekir'in olması sürpriz değil zira özellikle süper finalde mükemmel oynadı. Tamam çok yetenekli değil ama sınırlarını zorladı.  Serdar Aziz ve Semih Kaya milli takıma yavaştan alışsın bunlarda iyi tercih ama. Serdar Kurtuluş'u anlamadım açıkçası. Hamit her ne kadar oynamasa da tecrübesi yeter, Engin Baytar halen soru işareti ama görmek lazım. Nuri'nin artık bize bişeyler göstermesi şart çünkü büyük oyuncu sabır diye diye kariyeri bitecek bu gidişle. Gökhan Töre'nin ilk 11'de oynamasının zamanı geldi diye düşünüyorum. Sercan Sararer çoğumuz için yeni bir isim. Onu biraz daha yakından tanımak için Tansu Gürsel'in şu yazısını öneririm. Forvetlerde çok sürpriz yok zaten pek fazla alternatifimiz de bulunmuyor. Bu yazıyı yazdığım saatlerde Tunay Torun takımı Hertha Berlin'in ligde kalma maçında kadroda yok. Ama yeteneğinden kimsenin şüphesi de yok. Mevlüt'ün olmaması ilginç ancak vardır bir bildiği diyelim Hoca'nın..

Milli Takım yıllardır değişecek ama pekte fazla değişiklik yok aslında. Gerçi değişiklik için alttan daha iyileri olması lazım ki bir şeyler değişsin ama o da yok. Sadece defansı yeniledik birazda gençleştirdik o kadar.

Ümit Milli Takım'da bugün açıklanmış. Geleceğimizin A Milli oyuncuları genelde takımlarında şans bulamayan isimler yine. Emre Çolak ve Cenk Tosun gibi direk oynayan oyuncularda var gerçi. Fotoğraftaki ismi tanımayanlar için Arsenal'li Oğuzhan Özyakup'ta kadroda. Sercan Yıldırım'ın neden kadroda olduğunu da anlamadım doğrusu. Belki kendini tekrar kanıtlayabilir bakalım..

Hiç yorum yok: