17 Mayıs 2012 Perşembe

Geciken Şampiyonluk Yazısı: Real Madrid

Bu sezon en çok istediğim iki şey Fenerbahçe ve Real Madrid'in şampiyonluğuydu. Fenerbahçe son maçta kaçırdı bende Real Madrid'le yetindim.


Sıradan bir sezon değildi iki ligde de. Bizim ligin durumu malumunuz ama La Liga çok enteresan bir sezonu geride bıraktı. Tüm dünyayı saran Barcelona çılgınlığı nihayet sona erdi.
3 yıl önce kupaları silip süpürmeye başlayan Guardiola ve Messi'nin karşısına Mou ve Ronaldo'yu getirerek şampiyonluğun temelleri atıldı. İlk sezonunda Barcelona'yı durdurma planları başarısız olan Mourinho bu seneye farklı bir strateji ile başladı. Biz Barcelona'ya gerekirse +6 puan verelim ama kalan maçları kazanalım planı mükemmel işledi. 121 gol atıp 100 puanla şampiyon olmaları durumu anlatmak için yeterli sanırım.
Sezon başında geçen sene Barcelona'yı yıkamayan takıma büyük takviyeler beklerken Mourinho Callejon, Hamit ve Nuri gibi takıma katkısı sınırlı olacak isimleri kadrosuna kattı Mou. Jose'nin istediği kadroyu bilinçli olarak daraltmak ve rotasyona pek fazla girmeden takımın yol almasını sağlamaktı. Fenerbahçe'yi yıllardır zirvede tutanda aslında bu taktik değil mi?
Mourinho'nun Real Madrid'i sezona İspanya Süper Kupasında Barcelona'ya kaybederek başlasa da ligin start alması ile makine düzeninde oynamaya başladı. Sürekli 5-6 gollü galibiyetler alırken El Clasico'nun evinde 3-1 ile Katalanlara kaybedilmesi takımı stop ettirdi. Mou takımı tekrar ayağa kaldırmakta zorlanmadı zira bunun için o koltuğa oturmuştu. Sezon başında yaptığı plandan sapma olmadan ligin diğer takımlarını içeride dışarıda hallaç pamuğu gibi attı Madrid! Barcelona'da, Guardiola'nın 4-3-3 ile 3-4-3 arasında karar vermeye çalışırken deplasmanda verdiği puanlarda buna eklenince bir anda öne fırladılar.
Ligin bitimine daha 12-13 hafta varken Real şampiyon ilan edilmişti bile. Ancak işler beklenenden farklı yürüyüp Madrid üst üste beraberlikler alınca Camp Nou'da maç öncesi Barcelona tekrar ümitlendi. Mourinho Şampiyonlar Liginden elenme pahasına en iyi on birini çıkarıp son yumruğu rakibin sahasında indirdi ve işi orada bitirdi.
Real Madrid'in şampiyonluğu bir devri kapattı Barcelona'da. Bir takımın 100 yılda kazanacağı kupayı bir kaç yıla sığdıran Guardiola artık veda etme zamanı dedi ve koltuğu yardımcısı Vilanova'ya bıraktı. Mourinho bir kez daha kazanan olurken Londra ve Milano'dan sonra Madrid'te de efsane haline geldi. Barcelona'yı geçmek için ne gerekiyorsa yaptılar ve başardılar. 100 puan 121 gol.. Mourinho'nun dediği gibi Messi'nin attığı 50 golün hiç bir önemi yok! Şampiyon Real Madrid

Hiç yorum yok: