25 Mayıs 2012 Cuma

Messi'nin Kurbanları: Ronaldinho & Maradona

Ronaldinho ve Maradona...
Brezilyalı yıldız şundan bir kaç yıl evvel dünyanın en iyisi olarak niteleniyordu. Genç jenerasyon onun için ''İzlediğim en iyi oyuncu'' diyecekti. Sonra Messi diye bir çocuk çıktı oynadığı takımda. Veliahtı olarak gösterildi. Sonra ayrılmak zorunda kaldı daha 28 yaşındayken. Belkide Messi'nin varlığı ondan kolay vazgeçilmesini sağlamıştı. O gittikten sonra Messi önce Maradona seviyesine çıktı sonra Tanrı'yı aşıp uzaylı oluverdi. Roni ise Milan'da da tutunamadı ülkesine döndü. Şimdilerde gözden uzak unutuldu bile...


Maradona için ise durum belkide daha vahim. Yıllar boyunca en iyi olarak gösterildi. Benden önceki çocuklara anlatıldığı gibi bana da anlatıldı. Ondan daha iyisi gelmez deniyordu ama Roni'nin sonunu hazırlayan o genç çocuk büyüdü ve en iyi dedirtti kendine. Şimdilerde Maradona diyende var Messi diyende ama kantarın Messi tarafı her geçen gün biraz ağır basıyor. Bu sezon ligde attığı 50 gol sonrası fikrini değiştirenlerin sayısı oldukça fazla.


İki 10 numara bunu hayal etmiyorlardı belki. Ronaldinho Messi'nin yeteneğini gördü ama taraftar kendisine taparken bu günleri hayal etmemişti. Maradona ise arada sırada Pele ile atışıp eğleniyor, ama tahtından hiç inmiyordu. Avantajlıydı çünkü en büyük rakipleri Pele ve Di Stefano'nun nerdeyse renkli videosu bile yoktu. Ama Messi'yi tüm dünya aynı anda izliyor ve her hareketine tanıklık ediyor. Kaybedenler kulübüne hoş geldiniz eski krallar!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bence Maradona'yla kiyaslamak icin Messi'nin milli takimlar bazinda bir basari yakalamasi lazim. 2 defa copa america, 2 defa da dünya kupalarina kaliteli kadrolarla katildilar ancak hep basarisiz oldular.

Barcelona'da cilgin atan Messi'nin, milli takimda cok da deli oynadigini söyleyemeyiz. Ondan dolayi Maradona ile kiyaslanmasi dünya kupasi alamadigi sürece gereksizdir.