27 Haziran 2012 Çarşamba

Pirlo varsa sorun yok!

Euro 2012'nin şu ana kadar en çok konuşulan ismi ne Panzerlerden  ne de son iki büyük turnuvanın şampiyonu İspanya'dan. O isim İtalya'nın maestrosu Andrea Pirlo!


Geçen sezonun başında Milan onu serbest bırakmış ve o da Juventus'a imza atmıştı. Milano ekibinin yaptığı hatayı fark etmesi uzun sürmedi ve Torino takımı Calciopoli skandalından sonra ilk şampiyonluğa yürürken direksiyondaki isim Pirlo'ydu! Milan Juve'nin ardından ikinci sırada kalırken aradaki farkı yaratan adam hiç kuşkusuz İtalyanların Xavi'siydi!


Pirlo Juventus'u yenilgisiz şampiyon yaptıktan sonra Prandelli'nin yeni İtalya'sı ile Avrupa Futbol Şampiyonası'na geldi. Geçmiş yılların aksine savunma oyununu çok farklı sergileyen gök mavililer Pirlo'nun liderliğinde önce önce gruptan çıktı sonra İngiltere'yi geçti yarı finale geldi. İngiltere'ye attığı Panenka penaltısı herşeyi özetler nitelikteydi. ''Rahat olun ben varım!''


İngiltere evine döndükten sonra Pirlo bizde olsa her şey çok farklı olurdu yorumları yapıldı. Tek bir adam bir takımı bu kadar etkiler mi peki? O adam Pirlo olursa cevap aynen t-shirtte yazdığı gibi:  "Rahat ol, ver topu Pirlo'ya..."

Hiç yorum yok: