25 Haziran 2012 Pazartesi

Superman için geri sayım başladı.

NBA'de Play-Offları geride bıraktığımız bugünler de, gündem takas ve draft gecesi üzerinde yoğunlaşmakta. 2 gece sonra yapılacak olan 2012 Draft gecesinde takımlar, kadrolarına dahil etmek için birbirleri ile yarışacaklar.


Draft gecesi heyecanla beklenir iken, NBA severlerin merakla beklediği bir soru da yavaş yavaş gündemin üst sıralarına çıkmaya başlıyor. "Dwight Howard nereye gidiyor?" Herkesin cevabını merakla beklediği bu soru eminim ki Howard'ı da çok düşündürüyordur. Orlando'dan ayrılması kesin gözüyle bakılan Howard'ın, NBA'de bir çok takımın takas listesinin en üst sırasında yer aldığı ve takımların Howard'ı takıma dahil etmek için birbirleri ile rekabette olduğunu duymaktayız.


Yeni adı ile Brookly Nets, Portland Trail Blazers ve Golden State Howard'ı takımlarına dahil etmek için öne çıkan takımların başıdna gelmekteler.

Girdiği yeni yapılanmaya Howard'ı da dahil ederek, NBA'de söz sahibi olmak isteyen Brookly Nets, Howard'ı takıma dahil ederken akabinde NBA'in en iyi PG'larından Deron Williams'ı da takım tutmayı hedeflemekteler. Yeni şehir, yeni salon ve Play-Off'a oynayan bir takım kurma peşinde olan Nets'in Howard'ı takıma dahil etmek için oldukça ciddi adımlar attığı söyleniyor. Nets'in Orlando'ya Howard karşılığında sunduğu teklif ise ; Gerrald Wallace + Brook Lopez ikilisi olduğu tahmin edilmekte. Hatta Nets'in bu takası gerçekleştirmek için Wallace ile sözleşmeyi uzattığı söylenmekte.


Son yıllarda yaşadığı 'talihsizlikler' ile bir türlü belini doğrultamayan Portland'ın, Howard'ı takıma dahil ederek efsanevi RipCity ruhunu tekrar takıma kazandırmak isteniyor. Portland'ın Howard konusunda Orlando'ya kimleri sunduğu henüz bilinmiyor fakat LaMarcus Aldridge 'i takım tutarak Howard'ı takım dahil etmeleri durumunda, NBA'in en korkunç pota altına sahip olacakları kesin.


Geçen sezon Trade Deadline döneminde Monta Ellis'i Bucks'a gönderen yeni bir yapılanmaya giden GSW'ta Howard ile ilgilenen takımlar arasında. Elinde NBA'in kalburüstü en iyi oyuncularını bulunduran ve bir türlü lider ruhlu bir oyuncuya sahip olmayan Warriors'un Howard'ı takıma dahil ederek bu eksiği giderip, Play-Off'larda kalıcı bir takım yaratma peşinde olduğunu söylebiliriz. Tabii bu hamle karşılığında takımdan göndereceği isimlerin kimler olacağı da çok önemli. Ellis karşılığında Bucks'tan Center pozisyonuna Bogut'ı dahil eden GSW'ın Orlando'ya gönderebileceğini yazmakta Amerika basının.


Velhasıl, Howard için bir çok takım birbiri ile mücadele halinde. Bakalım Howard hangi takımın kaderini imzalayacağı kontrat ile değiştirecek...

Hiç yorum yok: