30 Nisan 2012 Pazartesi

Doğuda İşler Yolunda Gitmiyor... | Nba Play-Offs

Nba’de büyük bir heyecan ile beklediğimiz Play-Offların ilk maçlarını geride bıraktık. Kısaltılmış ligde en başarılı takımların yer aldığı Play-Off’ta ilk maçlar sonunda pekte hoş olmayan durumların yaşanması, ilk maçların görkemine gölge düşürdü diyebiliriz.
Play-Off’un açılış maçında Philadelphia karşısında sakatlanan ve ön çapraz bağlarını koparan Rose sezonu kapatmıştı. Her basketbol severin üzüldüğü ve bu kadar iyi bir sezon geçiren Rose’un bu sakatlığı ile takımını Play-Off’ta yalnız bıracak olması “Bulls `un işi bu kez her defasından biraz daha zor` “ seslerini ayyuka çıkardı.



Rose’un bu sakatlığının ardından Doğu’da ‘kilit takımların’ sayısında azalma oldu diyebiliriz. Knicks’i rahat geçen Miami ve sonucu herkes tarafından merakla beklenen Boston – Atlanta eşleşmesi sonucunda üst tura çıkacak olan takım Doğu’dan finale gelebilecek takım olarak görünüyordu.
Herkes tarafıdan böyle düşünülürken ; dün gece Atlanta’ya yenilen Boston’da da maç içerisinde bazı olaylar yaşandı. Deyim yerinde ise normal sezonda Boston’ı sırtlayan ve Play-Off’lara getiren taşıyan Rondo , hakemin verdiği karara itirazı bırak aşırıya kaçırdı ve hakem tarafından oyundan atıldı.(İzlemek isteyenler için; Rajon Rondo Oyundan Atılıyor ) Yaşanılanlar sonrası ceza alması beklenen Rondo’nun takımını yalnız bıracak olması Boston adına oldukça kötü bir gelişme olarak gözüküyor. Dün gece alınan mağlubiyet ve üzerine bu olayların yaşanması Doğu’da ibreyi Miami çekti diyebiliriz. Keza bir çok kişi “LeBron dört ayağının üstüne düştü” vari söylemler ile Doğu’da artık Miami’nin finali garantiledi gözü ile bakılıyor.


AliMahmud ÇELENK

Twitter: @Frankeschitayn

Hiç yorum yok: