2 Mayıs 2012 Çarşamba

Adios Amigos | Raul

Raul Gonzales.. Real Madrid hayranlığımın başladığı günlerde ki efsane takımın yerlisiydi O. Çocukluğumda onunla alakalı en merak ettiğim şey soyadıydı. Çünkü o zamanlar her futbolcunun adını soyadını öğrenme gibi bir hastalığım vardı. Bir O'nunkini bilmiyordum bir de Xavi..


Raul bambaşka bir oyuncuydu benim gözümde.. Hem forvet hem orta saha gibi bişey ama golcüydü, buldum mu affetmezdi. Real Madrid'te bir çok oyuncuyla bir arada oynadı, 'Yüzyılın Takımına' bir çok yıldız geldi ama o formayı ve 7 numarasını kimseye vermedi. Ezeli rakip Atletico'nun altyapısında yetişmiş olmasına rağmen Los Galacticos'un simgesiydi. Şampiyon Ligi'nin en golcüsü ünvanını Messi elinden alana kadar taşıyacak. Eğer yanlış bilmiyorsam La Liga'nın da 296 golle en çok gol atan oyuncusu.. İspanya Milli Takımının da bir zamanlar en golcüsü oydu ancak David Villa yakın geçmişte bu rekoru tarihe gömdü. Kim bilir şimdiki İspanya Milli Takımında oynasa kaç gol daha atardı. Çünkü onun oynadığı dönem İspanya kupalarda hep en fazla çeyrek final görüp İber Yarımadasına dönüyordu. Euro 2012 için kadroya alınması gündemde ancak ben bu konuda çokta ümitli değilim zira mesele orda çok başka sanki. Bizdeki Hakan Şükür sendromuna benzer bir şeyler var!


Lider oyuncu kavramının karşısına rahatlıkta Raul'u yazabilirim. Belkide bu özelliği Madrid'ten ayrılmasına yol açtı. Kulağa garip geliyor ancak Mourinho mor menekşelerin başına geçtikten sonra Raul ve Guti'yi istemedi. Çünkü biliyordu onların Madrid'te borusunun öttüğünü ve Mou sadece kendi borusunu öttürürse başarılı olabilirdi! Anelka'nın Real Madrid kariyerinin kısa sürmesinin sebepleri arasında Raul gösterilmiştir hep. Takımı ona karşı kışkırttığını ve takımdan dışladığını.. Yani Raul isterse Mourinho bile dışarda kalabilirdi! İspanya basınını da düşününce bu fikir o kadar da uzak gelmiyor insana.. Mourinho'nun gelişi ''ömür boyu sözleşme imzaladığı sevgilisi''nden ayıracaktı onu... Taraftar Barcelona zülmünden o kadar sıkılmış ve ezilmişti ki, bunu bitirebilecek adam Mourinho'ya destek vermeyi seçti... O da hiç düşünmedi ve bavulunu toplayıp Almanya'nın yolunu tuttu.. O gidince Ronaldo çok istediği Beckham'a bile yar olmayan 7 numaraya kavuşmuş oldu... İspanya'da 1'den 25'e kadar forma numarası alma zorunluluğu olmasa belkide emekli edilebilirdi forması ancak olmadı.. Belki de Ronaldo'yu kıramayacak sırf Barça'yı durdurmak için ona da boyun egeceklerdi kim bilir..
Schalke'de lider kimliğinden bir şey kaybetmediğini ve hala büyük oyuncu olduğunu gösterdi bizlere. İki sezon yetti Ruhr ekibinin taraftarlarının gönlüne girmesine. Gitme bizimle kal dediler ancak ayrılık vakti bir kez daha gelmişti 7 numara için... Aslında alışkın değildi böyle şeylere. Sözleşme görüşmesi yapmak, kalmakla gitmek arasında karar vermek gibi konuları hiç düşünmemişti Real'de geçirdiği 16 yıl içinde ama 2 sene içinde ikinci kez valizlerini toplama vakti gelmişti. 

Şimdi yolunun Katar'a düşeceği söyleniyor ancak O'nun için çok hem de çok erken.. 34 yaşında ama Avrupanın en büyük liglerinden onlarca takım kapısını aşındırır istese.. Keşke yolun bizim lige düşse de seni bir de yakından izlesek. Bizlere golcülüğün tanımını bir kez daha öğretsen, 7 numaranın ne kadar önemli olduğunu göstersen hiç fena olmaz aslında. Hatta öyle ki Fenerbahçeli olmama rağmen gel de Galatasaray'a gel desem... Yok o da olmaz diyorsan tatile gel belki hoşlanırsın bi daha gidemezsin.. İstanbul'u seversin..
Yok sizin orda insanlar stadlarda birbirini boğazlıyormuş. Sahaya çakı falan atılıyormuş yengenizde hoş bakmıyor dersen gelme ama Katar'a da gitme be abi.. İngiltere'ye git mesela.. Arsenal'de çocuklara bir şeyler öğret, Newcastle'a git Shearer'ı yad et..


Neyse Raul işin bokunu çıkarmayalım daha fazla. Seni izlemek büyük keyifti. Futbolu bırakmışsın gibi konuştum hep ama Katar'a gitmekte farksız değil be abi.. Gözden ırak olan gönülden de ırak olurmuş hem. Eğer gidersen oralardan bize gollerinle bol bol selam yollayacağından şüphem yok. İşin özü ADİOS AMİGOS..


Son fotoğraf için bir not.. Raul'un oğullarının isimleri için.. Efsanenin oğulları efsanelerin isimlerini taşıyor: Jorge (Valdano), Hugo (Sanchez), Hector (Rial), Mateo (Matthaus)

Hiç yorum yok: