1 Mayıs 2012 Salı

Herkes Gider ama Şampiyon Değişmez | Porto

Portekiz Ligi denince akla ilk gelen takım Porto.. Belki ligin en büyük takımı değiller tarihe bakılınca belki en büyük derbiye de sahip değiller Benfica-Sporting maçı düşünüldüğünde ancak bunun değişmesi artık an meselesi. Yeni kuşak için en büyük onlar. 77 yılına kadar Benfica ve Sporting'in gerisinde kalan Ejderhalar o yıldan sonra dev bir atılım gerçekleştirmişler. Son 10 yılda 8 kez şampiyon oldular ve toplamda 26. zaferi kutluyorlar. 31 şampiyonluğu bulunan Benfica'yı kısa sürede yakalayacaklarına şüphe yok.


Mourinho ile kupalar kazanıp ve Avrupa'yı salladıktan sonra önce Jose'yi sonra da o takımdan çok önemli parçaları kaybettiler ama değişen bişey olmadı Porto için. Güney Amerika'dan getirdikleri oyuncuları parlatıp akıl almaz paralara satmalarına rağmen herkesin yerini doldurdular. Futbol dünyasına sundukları isimleri şöyle bir çırpıda düşünürsek: Deco, Quaresma, Maniche, Pepe, Anderson, Carvalho, Falcao.. Liste uzayıp gidiyor. Daha fazlası için daha önce yazdığım şu yazıya bakmanız yeterli. Teknik Direktör, oyuncular gitti. Portekiz'de hükümet değişti her şey değişti ama Porto'nun kupa kazanma ve yeni oyuncu üretme alışkanlığı değişmedi. Seneye de bol sıfırlı rakamlara bir kaç oyuncu satacaklarına eminiz. Hulk'u bile bizim ligimizdeki büyüklerin gelirlerine eşit bir paraya satabilirler!..


Geçen sezon takımı yenilgisiz şampiyon yapan ve Avrupa Liginde zirveye taşıyan Andres Villas-Boas''ın ayrılmasından sonra takımı yardımcısı Vitor Pereira devraldı. Ama Portekizde zirvenin sahibi yine değişmedi! Pereira şampiyon olduktan sonra ''Andere gibi bir çok başarı elde etmiş bir teknik adamın ardından göreve gelmek hiç kolay değildi. Bu yıl alışma dönemini geçirdik. Eminim gelecek sezonlarda kazandıracağım bir çok kupa var'' diyor. Onu tanımıyoruz çoğumuz ama dediğine inanıyoruz çünkü mevzu bahis Porto..

Hiç yorum yok: