3 Mayıs 2012 Perşembe

Futbol Basit Oyun Kocaman Zorlaştırdı.. | BJK 1-0 FB

3 gün önce Kadıköy'deki maçta ne olduysa bugün olduğu gibi İnönü'deydi.. Sahada farklı olan Beşiktaş'ta Almedia Fenerbahçe de Alex'ti. Tayfur Havutçu Ersnt'e Alex'i tut başka bir şey yapmasan da olur talimatı ile sürmüştü sahaya sanki. İlk yarıda yine aynı oyun oynandı ama Beşiktaş bu kez daha iyi savunma yapıp Alex'i de kitleyince pozisyon olmadı maçta. İlk yarının sonundaki sürpriz Almedia golünü ne Beşiktaş ne de Fenerbahçe bekliyordu.


İkinci yarı ile beraber Aykut Kocaman ve Tayfur Havutçu'nun hangimiz daha kötüyüz yarışı başladı. Alex'in sıfır etkiyle oynadığı maçta Selçuk ve Cristian pas tercihleriyle saç baş yoldururken Emre altmışa kadar yanında oturdu Kocaman'ın.. Gökhan'ın sakatlanması ile Topuz'u beke çekip önüne Özer'i koydu Tayfur ise bu hamleye Ekrem'i önlerine koyarak cevap verdi. Biraz cesaretli olup hızlı bir adam koyabilseydi Fenerbahçe'nin ümidini kırıp farkı artırabilirdi..

Beşiktaş oyunu kitledikçe top çevirip durduk. Gol bulabilmek dolayısyle pozisyon bulabilmek için oyunu kanatlara açmamız gerekiyordu ama Aykut Kocaman öyle bir hamle yaptı ki ağzım açık kaldı. En basit futbol kuralı kilitlenen oyunu kanatları kullanarak açmaktır ama tabela kalktığında çıkan Stoch oyuna giren Bienvenu idi.. Özer sağda gezip dururken sol tarafa da Semih çekildi ve oyun orta sahaya yıkıldı. Tayfur Havutçu bu hamleyi görünce içten içe sevinmiştir herhalde! Aurelio'yu oyuna alıp maçı bitirmiş oldu.

Artık bu maç geride kaldı ve Fenerbahçe çok da bir şey kaybetmedi. Halen sürücü koltuğunda biz varız ve kalan iki maçı kazanarak şampiyon olma şansına sahibiz. Aykut Hoca bu maçta yaptığı hataları görür ve takımı tekrar ayağa kaldırabilirse her şey mümkün ama geri düşünce oyunu çevirmek adına hamle yapmayı öğrenmeli.. Özer'den bir şeyler beklemek bu saatten sonra hayal. O yüzden artık teşekkür etme zamanı. Ziegler-Stoch ikilisini daha koordineli oynamakta çok önemli! Dia kalan 3 maç için hazırlanmalı ve psikolojisi değiştirilmeli. Artık bir şeyler yapması şart! Fenerbahçe'nin saha kenarında kozu olmalı kısacası. Bu takım bir şekilde golü bulur yeter ki geriye düşmesin!!

Not: Egemen bu günkü oyunu ile açık ara maçın adamıydı. Alex'e adım attırmayan Ernst'te sahanın en iyilerinden birisiydi. Yalnız şunu söylemeden geçemeyecem. İyisin hoşsun Egemen'de arkadan en ufak bir müdahale olunca denize balıklama dalar gibi elini, kolunu ve ağzını açarak uçman hoş bir görüntü olmuyor. Sıktı artık..

BEŞİKTAŞ: 1 - FENERBAHÇE: 0
Stat: Fiyapı İnönü
Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu, Kemal Yılmaz 
Beşiktaş: Cenk Gönen, Hilbert, İbrahim Toraman, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Quaresma, Fernandes  (Dk. 86 Aurelio ), Ernst, Veli Kavlak, Simao  (Dk. 62 Ekrem Dağ ), Almeida  (Dk. 73 Holosko )
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül  (Dk. 60 Özer Hurmacı ), Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin  (Dk. 61 Emre Belözoğlu ), Cristian, Stoch  (Dk. 80 Bienvenu ), Ale, Semih Şentürk 
Gol: Dk. 45 Almeida (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 47 Yobo (Fenerbahçe), Dk. 49 Egemen Korkmaz, Dk. 68 Veli Kavlak (Beşiktaş)

Hiç yorum yok: