30 Nisan 2012 Pazartesi

Dwight Howard… Orlando… Play-Off


   
Dwight Howard… Bir çok kimseler tarafından NBA’in gelmiş geçmiş en iyi uzunlarından biri, hatta birincisi. İnanılmaz fiziği, boyuna göre ayak oyunları ve bilhassa blokları ile adını efsaneler –süper starlar- arasına yazdırdı diyebiliriz. SHAQ’tan sonra NBA ‘ye gelen en iyi uzun olarak gösterilen Howard, hiç hoşnut olmasa da  her zaman SHAQ ile kıyaslanmakta.

D-Howard, son zamanlarda takım koçu Stan Van Gundy ile yaşadığı problemler nedeniyle eleştiri oklarını üzerine çekti. Yaşadığı sakatlık nedeniyle sezonu erken kapayan Howard’ın Orlando’yu ne denli etkileyeceği merak konusuydu. Hücum ve savunmada Orlando takımını sırtlayan Howard’ın Play-Off’lar öncesi takımını –zorunlu derecede- yalnız bırakması, Orlando’nun ilk turda eşleştiği Indıana Pacers karşısında şansını bir hayli düşürdü diyebiliriz.  Play-Off’lar öncesi bir kişi tarafından “PACERS güle oynaya Orlando’yu geçer” denilmekteydi. Açıkçası bende öyle düşünenelerdendim. Yılları set hücumlarını Howard üzerinden çizen SVG’nin Howard’sız neler yapabileceğini merak ediyordum. Çünkü Pacers’ta Hibbert –Howard’ın veliahtı-  gibi  bir isim var iken pota altında hem hücumda hem savunmada sıkıntı çekecekleri aşikardı. Keza düşündüğümüz gibi de oldu… 
 İlk maç, her anlamda şaşırtıcı bir sonuç ile Orlando lehine bitti. Deplasmanda Indıanı’yı deviren ve Howard’sız büyük bir sürprize imza atan Orlando’nun “HOWARD’sız da kazanmayı bildiler…” sözlerini akıllara getirdi. Son anlarda J-Rich ve Glen Davis’in müthiş çabası Orlando’ya Play-Offs serisi ilk maçını getirdi. Howard’tan yoksun bir şekilde maç kazanılsa da, pota altında Hibbert esti gürledi desek yeridir. Yaptığı bloklar ile pota altını Orlando  uzunlarına kapatan Hibbert’in kendi adıma diğer maçlarda kilit isim olacağını gösterdiğine inanmaktayım. Kaldı ki karşısında Howard yok iken çok rahat domine edecektir. 

Kalan maçlarda Orlando’nun neler yapabileceği bilinmez ama; Howard’sız bir takımın Play-Off’lar da bir tur atlaması veya en azından göstereceği çaba ile birkaç maç kazanması SVG’nin elini güçlendirecek. Keza Orlando GM’lerine “Ya o gider ya da ben” restini çeken Howard’ın Orlando kariyerinin akıbeti ne olacağı soru işareti. Şu saatten sonra Orlando yönetimi takımda kimi tutacağı konusunda bir karar verdikten sonra –Howard’lı veya Howard’sız- Play-Off sonrası ona göre hareket etmeleri gerekir. Aksi takdir de her iki cephede de kaybeden Orlando olur. 

AliMahmud ÇELENK

Twitter: @Frankeschitayn

Hiç yorum yok: