3 Mayıs 2012 Perşembe

Ajax'tan Fenerbahçe'yi Hatırlatan Şampiyonluk

Eredivise'da 2011-12 sezonunun şampiyonu geçtiğimiz sezon olduğu gibi Ajax oldu. Ligin bitimine 1 hafta kala sahasında konuk ettiği VVV Venlo'yu 2-0 yenerek taraftarları ile beraber şampiyonluğunu kutladılar.


Ligin ilk yarısını lider AZ Alkmaar'ın 5 puanın gerisinde tamamlayan Ajax, ikinci yarıda müthiş bir galibiyet serisi yakalayarak tarihindeki 31. lig şampiyonluğuna ulaştı. En son yenilgisini  Şubat'ın başında Utrecht karşısında alan Ajax, o maçtan sonraki 13 maçını da kazandı. Fenerbahçe de geçen yıl ilk yarıyı geride kapatmış ancak ikinci yarıda 17 maçta 16 galibiyet ile şampiyon olmuştu!


Frank De Boer de, Ajax'ın başındaki geçirdiği 1,5 yılda ikinci Eredivise şampiyonluğunu kazanırken Guardiola'nın ayrılmasıyla Barcelona'da boşalan koltuğa da göz kırptı. Tito Villanova görevi devralsa da uzun soluklu bir beraberlik olmayacak gibi. Sağlık sorunları ve diğer faktörleri de düşünürsek benim fikrim Barça'nın koltuğunda uzun süre kalamayacak. Eski takımının Teknik Direktörü olma fikri De Boer'a sıcak geliyor. Ajax'ta en azından bir yıl daha tecrübe kazanıp Katalunya'nun yolunu tutabilir.

Fotoğraf arşivime göz atarken Frank De Boer'in 92 yılındaki şampiyonluk fotoğrafına rastladım. Takımınla hem oyuncu hem de teknik direktör olarak şampiyonluk kazanmak güzel bir duygu olsa gerek. Bu duygunun tadını aldığı için Barcelona ile de bunu tekrarlamak isteyeceğine eminim.

Hiç yorum yok: