1 Mayıs 2012 Salı

Süper Finalde Yolun Yarısı

Süper Final gereksiz yapılmasın seneye olmasın kaldırılsın derken 3 maç geride kaldı. Sezon başında beklenildiği gibi 4 takımda kupa yarışında olmadı ama en azından 2 takım arasında şampiyonluk mücadelesi sürüyor.


Süper Final'in bize sunduğu ilginçliklerden en göze çarpanı üst gruptaki Beşiktaş'ın, alt grupta Avrupa Ligi için mücadele eden takımların gerisinde kalması!
28 puandaki Beşiktaş alt grupta 30 puanlı Eskişehir ve 29'ar puanlı Sivas ile Belediye'nin arkasında kaldı! Bursaspor'la ise puanları şu anda eşit. Bursa Türkiye Kupasında finale ulaşarak Avrupa'yı garantilemese onlarında gerisinde kalacakları kesin!


Galatasaray SF'de de ligdekinden farklı değil. geride kalan 3 maçın ikisini kazanıp bir tanesini kaybederken yine en iyi oyunu ortaya koyan takımdı ama artık oyun değil sonuç önemli.


Fenerbahçe, Trabzon maçıyla başladığı yolculukta harika bir oyun ortaya koydu. Tam bir resitaldi sahadaki oyun. İkinci maçta Arena'da tam zıttı bir oyun ortaya koymasına rağmen bir şekilde kazandı. Son Beşiktaş maçı ise ortadaydı. 3 maçta 3 farklı Fenerbahçe izledik. 4. maçta Perşembe günü hangi Fenerbahçe'yi izleyeceğimize dair hiç bir fikrimiz yok. İşte bu da Fenerbahçe'nin bu sezonunu özetliyor!


Trabzonspor ve Beşiktaş Süper Finalde figüran rolüne büründüler ilk 3 maçın ardından. Eğer böyle devam ederse bu maçların hiç bir etkisi olmayacak sadece yayıncı kuruluş ve seyirci için fazladan maç konulmuş olacak. Eh madem böyle olacaktı diğer takımları işin içine katmadan Fenerbahçe ve Galatasaray kendi arasında basketbol üsulü play-off oynasaydı. 3 maç kazanan şampiyon!! Kulağa saçma geliyor belki ama sonuna geldiğimiz şu sezon da bana mantıklı bir kaç şey gösterin derim bende size..


Süper Final sona erdiğinde şampiyon Galatasaray olursa play-off saçma söylemleri falan unutulacak ve her şeye rağmen kupayı aldık denilecek ve bu şampiyonluğun değeri çok daha katlanmış olacak! Fenerbahçe şampiyon olursa şike süreci ile birlikte ekilen nefret tohumları artık dallanmış budaklanmış olacak ve bir daha düzelmez bir duruma gelecez. Kupalar paylaşılır ve Galatasaray ligi, Fenerbahçe Türkiye Kupasını alırsa kazanan yine Fenerbahçe olacak ve böyle bir sezonda yıkılmadık mesajı verilecek. Önümüzdeki üç maç daha çok şeye gebe. Şimdiden tahmin yapmak anlamsız ancak Kadıköy'de ki Fenerbahçe-Galatasaray maçı yüzyılın maçı olacak orası mutlak!!

Hiç yorum yok: