5 Mayıs 2012 Cumartesi

Tarihte Bugün'ün Işığında Bugün | 5 Mayıs

Tarih 5 Mayıs 1996.. Ligin bitimine 3 hafta kala Fenerbahçe'nin bir puan önündeki Trabzonspor 12 yıllık aranın ardından yeniden şampiyon olma hayalleri kuruyor. Avni Aker'de ilk yarı Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile geçiliyor. İkinci yarıda önce Oğuz Çetin ardından da Aykut Kocaman'ın golleri ile maçı Fenerbahçe kazanıp liderliğe yükseliyor ve kalan iki haftayı da kayıpsız geçip şampiyon oluyor. Maçın bitiş düdüğü ile beraber Fenerbahçe cephesinde müthiş bir sevinç var ama iki isim buruk bir sevinç yaşıyor. O isimler Aykut Kocaman ve Oğuz Çetin..


''Sevinemiyorum çünkü bu ülkede ikinci olanın yaşama hakkı yok'' diyor Kocaman ve ardından Oğuz Çetin ''Trabzonlu futbolcular için üzülüyorum'' diye ekliyor... Sezon bitiyor ve bu iki isim önce kadro dışı bırakılıyor daha sonra da gönderiliyor... Toplayın valizlerinizi bu takımda yeriniz yok gideceksiniz ama bedava da vermem diyor Ali Şen! Parayı getirin gidin..




Ve bugün.. 15 yıl öncesinde Ali Şen'de ve sadece toplumun küçük bir kısmında var olan ''önemli olan benim takımım gerisi düşmanım'' modu artık toplumun çok büyük kısmında var.. O gün yaptığı ile bugün hala konuşulan Aykut Kocaman bile bu furyaya kapılmış gidiyor.. Artık tek önemli olan kazanmak ve rakibi pardon düşmanı alt etmek.. Yıllarca tribünlerce takımı ateşlemek için söylenen mecaz ''Vur kır parçala, bu maçı kazan'' artık gerçek anlamında kullanılır oldu.. 


Bu öyle bir savaş ki dışarda kalma şansın yok! Eğer takımının taraftarı olarak rakibe küfretmiyor onları aşağılamıyorsan sen gerçek taraftar değilsin!! Artık taraftar olmak için sokakta rakiple kavga etmek şart. Sosyal medyada küfürlü tt'lere destek vermek, rakiple dalga geçecek fotoğraflar paylaşmak birinci kural.. Eğer Çakallar, Yalansular senin rakibine kötü sözler söylüyorsa onlara ''adamsın, yürü be!'' demek, destek çıkarak rt almak en önemli görev.. Eğer bunları yaptıysan 1. seviye başarı ile tamamlandı demektir. Diğer seviyeye geçmek için ne yapılıyor ben öğrenemedim çünkü halen taraftar olarak kabul edilmedim!!


Ülke öyle bir duruma girdi ki belki yakında 80 dönemi olayları bile daha küçük kalacak. Yargının anlamsız kararlarını, yöneticilerin kışkırtmaları izledikçe taraftar sokaklara dökülmeye devam edecek. Polisin zulmüne ne siyasiler ne de yöneticiler ses çıkarmadıkça olan yine sadece taraftara olacak. Üst kademenin taht oyunlarıyla taraftar birbirini yakıp yıkmaya devam edecek..


Bravo Türkiye aynen devam Hedef 2023...

Hiç yorum yok: