30 Nisan 2012 Pazartesi

FB 2-1 BJK

Dün gece Alex ve Sow'un yokluğunda düzen değil sadece isimler değişmişti Fenerbahçe'de. Stoch bir kaç Alex'in mevkinde oynamış ve başarılı olmuştu ancak bu maçta olmadı. Sağda Topuz'un hücumda ne kadar sınırlı olduğunu biliyoruz zaten, solda Caner, ortada da Stoch etkisiz kalınca öylece geçti ilk yarı. Volkan'ın sakalığı ve Halis Özkahya'nın düdükle sevişir gibi ağzından bırakmaması futbolsuz bir yarı yaşattı bize.Muhtemelen ilk yarı bittiğinde topun oyunda kaldığı süre en fazla 15 dakikaydı...

Spor Toto Kupası tadındaki ilk yarının ardından Kocaman risk almaya başladı zira kazanmaktan başka çaresi yoktu. Bienvenu oyuna girdi ve Stoch'un sola çekilmesi, sağda Gökhan'ın da biraz kıpırdaması ile beraber kanatları etkili kullanmaya başladık. Gol ha geldi ha gelecek derken kalemizde golü gördük bir duran topla. Zaten artan tempoya bir de Beşiktaş golü eklenmesi ile maç bir anda hızlandı. Serbest vuruşta Stoch'un vuruşunu Rüştü seyredince skoru çabuk eşitledik. Kocaman risk almaya devam edip Dia'yı sahaya sürdü. Maç  öyle bir hızlandı ki orta saha kavramı kalmamıştı. Baskıyı deneyen Fenerbahçe, kontra ataklarla etkili olmaya çalışan Beşiktaş'tı ancak ikiside beceremedi. Fenerbahçe Alex olmadan efektif bir şekilde baskı kuramıyordu. Beşiktaş'ın ise kontra-atak yapamadığını anlamamız uzun sürmedi. 

Kornerde Gökhan'ın arkaya aşırması savunmanın dengesini bozdu ve Egemen kendi adına 1-1'i yakalarken Fenerbahçe'yi 2-1  öne geçirdi. Derin bir nefes aldık. Sow'un ardından Alex'i de kaybeden takıma bir de Volkan darbesi eklenmişti. Topuz, Caner hiç bir şey oynamadan sahayı terk etti ama bunlara rağmen kazanmak harikaydı. Aykut Kocaman bütün riskleri alıp takımına bu maçı kazanmalıyız mesajı verdi ve istediğini aldı. Tayfur Havutçu ise Carvalhal'in taktiğini ondan daha kötü uyguladı. Dün savunmada başarılı gibi gözükebilir Beşiktaş ama Alex ve Sow olsa bu taktiği ne kadar kötü uyguladığını hepimiz görebilirdik.
Carvalhal'in neden gittiğini halen anlamadığımı da söylemeden geçmeyim.


Bu maç geride kaldı artık. Takımlar 4 gün sonra bu kez İnönü'de karşılaşacak ve asıl soru şu: Tayfur takımı yine böyle mi oynatacak yoksa evinde bu kez hücum mu deneyecek. Maçın zor olacağı kesin ama içimden bir his nedense çok rahat maç olacak diyor. Bekleyip görelim.


FENERBAHÇE: 2 - BEŞİKTAŞ: 1
Stat:
 Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Serkan Gençerler 
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz  (Dk. 72 Dia), Selçuk Şahin  (Dk. 83 Özer Hurmacı), Cristian, Caner Erkin  (Dk. 59 Bienvenu), Stoch, Semih Şentürk 
Beşiktaş: Rüştü Reçber, Hilbert, İbrahim Toraman, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Quaresma  (Dk. 87 Mehmet Akyüz), Ernst, Fernandes, Veli Kavlak, Simao  (Dk. 87 Mustafa Pektemek), Edu  (Dk. 68 Bebe)
Goller: Dk. 54 Egemen Korkmaz (Beşiktaş), Dk. 57 Stoch, Dk. 83 Egemen Korkmaz (Kendi kalesine) (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 21 Cristian, Dk. 45 6 Selçuk Şahin, Dk. 85 Volkan Demirel, Dk. 88 Özer Hurmacı (Fenerbahçe), Dk. 21 Egemen Korkmaz, Dk. 21 Edu, Dk. 40 Hilbert, Dk. 41 Fernandes, Dk. 57 Veli Kavlak, Dk. 65 Quaresma, Dk. 90 artı 3 Rüştü Reçber, Dk. 90 artı 4 Ernst, Dk. 90 artı 5 İbrahim Toraman (Beşiktaş)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

www.forza1903.org