13 Ağustos 2012 Pazartesi

Eksik Olan Tek Şey; Mücadele


Hayatta her zaman kazanmakta var, kaybetmekte. Sevinmekte var, üzülmekle. Son birkaç yıldır Fenerbahçe ile bu bahsettiğim gerçekleri fazlası ile yaşadık. Yeri geri kanser olduk – ki bu çok oldu- , yeri geldi deliler gibi sevindik. Fakat her iki durumda da sadece bir noktaya dikkat çektik. “Yenilirken mücadele ederek mi yenildik? Kazanırken de ne kadar mücadele ederek kazandık.?”

Maçın adı, önemi ve değeri ne olursa olsun her zaman takımda görmek istediğim tek şey, mücadele. Çünkü zaten mücadele eden takım; saha içerisinde her türlü yolu deneyip, sonuç aldığında sevinip, sonuç alamadığında da dahi olsa taraftarı her daim yanında olacaktır. Hiçbir takım taraftarı “Mücadele etmeyerek kazanmayı, mücadele etmeyerek kaybetmeyi” istemez. Saha içerisinde savaşan, saha içerisinde bir şeyler yapma adına direnen takım her zaman birçok taraftar adına takdir toplayacaktır.

Fenerbahçe ne yazık ki son iki-üç sezondur kaybettiğinde mücadele etmeyip, kazandığında da mücadele adına hiçbir varlık göstermeyen bir takım hüvviyetine büründü.  Saha içerisinde her maçta parlayan farklı isimler ile kazanıp, gene saha içerisinde belli isimlerin sönmesi ile maç kaybeden bir takım haline geldi. Keza bu gece oynanan Galatasaray maçı ile de bu düşüncenin ne denli doğru olduğunu öğrenmiş olduk. Bir önceki maçta gene mücadele adına hiçbir varlık gösteremeyen Fenerbahçe’nin, birkaç isim ile –Volkan, Gökhan ve Kuyt- maçı kazanması da “Kazanmak, belli oyuncuların performası ile gerçekleşir” düşüncesini doğruladı.

Başarı gelmeyince problemin kaynağı elbet sorgulanmalı. Ve probleme yönelikte çareler aranmalı. Fenerbahçe taraftarı nazarında “Orta saha gelirse, problemler ortadan kalkar” mantığı hakim. Belki de orta saha transferi ile 1.bölge ile 3.bölge arası pas trafiği hallolmuş olur. Fakat bence Fenerbahçe takımının Aykut Kocaman’dan, orta saha transferinden daha büyük bir problemi var; “Saha içerisinde takım halinde mücadele etmeyen, savaşmayan ve iyi sonuçta belli isimlerin parladığı, kötü sonuçlarda belli isimlerin kurban verildiği bir takım profilinden sıyrılıp ; Hakem son düdüğü çaldığında rakip ve sonuç ne olursa olsun mücadele eden, başarıya 11 kişi uzanıp, başarısızlıkta ise 11 kişinin saha içerisinde verdiği mücadelenin sonuç vermeyeceği bir futbol sergilemesi gerkeir. “

Aksi takdir de; Ne Aykut hocanın gitmesi ne de yapılacak bir orta saha transferi bu büyük problemi giderecektir. Anca ört pas edebilir… 

Hiç yorum yok: