13 Ağustos 2012 Pazartesi

Korkak olan Kocaman mı yoksa Takım mı?


Maça bir saat kala falan uyandım telefonu kontrol ettim gelen mesajda 11 yazıyordu. Fenerbahçe Alex'siz sahada yer alacak ayrıca Sow, Krasic, Stoch falan kulübede. Yaratıcı tek oyuncu yok lan dedim ve bilgisayara koştum. Bütün basının yazmasına rağmen böyle bir şey yokmuş. Maç öncesi yine Alex tartışması yapmak istedi anlaşılan bazıları..

Maç başladı, bitti o kısma hiçi girmeyecem. Bana göre kötünün iyisi kazandı. Fenerbahçe bu oyunla Yeni Malatya'ya, Pendik'e falan yenilirdi karşısında GS olmasına falan gerek yoktu. GS hücumda beceriksizlik ve Hamit ve Engin'in kötü oyununa rağmen kazandı. Cüneyt maçı katleden taraftı falan ama onun için artık bir şey söylemek istemiyorum. Hakkında görüşlerim zaten belli.. Yalnız Avrupa'da bunu yapsa ''eyyam''ın ingilizcesi yok bildiğim kadarıyla. Ne derlerdi diye düşünmeden edemiyorum... Neyse ona da eyvallah.

Maç sonu kaybedilen maçın ardından ''Aykut Kocaman istifa'' serzenişleri falan başlamıştı. Kazansa da ''Kocaman Gururmuzsun'' hastaghı kullanırdı muhtemelen. Aykut Kocaman'ın suçu yok mu diyecekler için hem de fazlasıyla var diyeceğim ancak onun hakkında yarın detaylı bir şeyler yazacağım. Bu yazının konusu Kocaman'ın basın toplantısında söylediği sözler!

Kocaman basın toplantısında ''Oyuncularım sahada, maçın atmosferinden mi, rakımdan mı yoksa başka faktörlerden mi bilinmez ancak bugün iyi değillerdi.'' dedi. Demek istediği kısaca şuydu: ''Sahada sorumluluk almaktan korktular!'' Bu aslında sanılandan çok daha ağır bir laf. Koskoca Fenerbahçe'nin sorumluluk alacak bir oyuncusu, taşın altına elini sokacak lideri yoktu dedi! Bu yönetime mesaj falan değildi direk oyunculara mesajdı ama Spartak maçları öncesi açık ve net söylemek istemedi. Yumuşatarak söyledi. İşte bunu yapamadığın için eleştiririm seni hoca, burada bu çıkışı yapamadığın için. Tamam basın önünde oyuncunu korumak iyidir ama bazı zamanlar gelir ki basın üzerinden mesajı net verirsin. Verirsin ki o adam yarın sokağa rahat çıkamaz. Akşam uyurken bunu düşünür, kafa rahat olmaz! Bu maçta korkak olan Aykut Hoca değil oyunculardı. Mert hata yaptı ya bizde yaparsak yarın ne derler bize oldu. Bekir hata yapma korkusundan hata yapma rekoru kırdı.. Hani sizin top alıyor kaybediyor dediğiniz Selçuk Şahin var ya. İşte ona selam olsun en azından buna cesaret ediyordu...

Peki Fenerbahçe'de neden lider yok?
Takımın lideri genelde ya defansın ortasında olur ya da orta sahanın göbeğinde. Alex'i lider yapamazsın zira onunda bağlı olduğu adam orta saha oyuncularıdır. Onlar belirler onun performansını büyük ölçüde. Kuyt önde harikadır, müthiş basar ama en önde lider olmak kolay değildir bunun örneği de pek yoktur. Mehmet Yıldız gibi bir adamsan o başka tabi!

Geriye orta saha elemanları kalıyor. Topal zaman hiç bir zaman lider oyuncu olmadı. Valencia'da verilen görev neyse onu yaptı fazlasını yapmadı, yapmaya gerek duymadı! İşte bu yüzden onlarda bizde çok beğendik onu... Cristian içinse satırlarca yazsam tatmin olmam. Geldiği günden beri asla sorumluluk almadı. Bir kere yapısı buna müsait değil adamın. Gamsız oyunu ile orta sahada gezdi durdu. Alex'in mevkisinde oynat hem eğlenir hem eğlendirir ama başka mevkide bu sistemle kanser eder!

Savunmada lider olabilmek için Maldini olmak gerekir ya da Cannovaro. Bizde var mı öyle bir adam? Yok demeyin hemen var! Egemen bugün ki oyununun onlardan aşağı kalır yanı yoktu. Bekir ise onun aksine stoperde bugüne kadar oynadığı en kötü oyunu çıkardı. Defanstan da lider çıkaramadık anlayacağınız!

Çözüm ne?
Çözümü iki kelime ile ifade edecem hemen anlayacaksınız: ''Emre Belözoğlu!''
Fenerbahçe'nin orta sahasında lideri yok! Marco Aurellio'su, Appiah'ı yok...
Halen almayalım diyorsa yönetim siz gidin biz alalım demek lazım. Zira bu takım bu orta saha ile Avrupa'da turu geçse bile sıfır çeker! Ligde yine ilk ikide yer alırız merak etmeyin zira diğer parçalar fena değil. Ama diğer parçaları harekete geçirecek adamda Cristian değil! Alex, hiç değil.. Zaten Alex'i eleştirme sebebiniiz de bu. Cristian'ın yerine sağlam bir adam olsa Alex yeniden kıymete biner, takımda dişliler de çatır çatır işler..

Sorun hiç bu kadar ortaya net bir şekilde koyulmamıştı. Hem maç hem Aykut Hoca'nın açıklamaları sorunu tam anlamıyla gösterdi bize. Sorunu çözecek adam sadece bir orta saha oyuncusu değil. Orta saha lideri, takımı oynatacak adam. Hani Fernandes, hani Selçuk gibi. Anladınız siz onu..

Şimdi Aykut Kocaman'ın hiç mi suçu yok soruları gelecek. Sabredin onu da yarın en acımasızından söyleyeceğim. Bugüne kadar olmadığı şekilde. Sonuca gelirsek eğer: Kaybedilen maç değil beni oyun üzdü. Süper Kupa hakkında fikirlerimi günler öncesinden söylemiştim. Hiç bir önemi yok kaybetmek değil GS'a kaybetmek üzer sadece...

Hiç yorum yok: