16 Ağustos 2012 Perşembe

Torku Konyaspor Sezon Öncesi Değerlendirme


Herzamanki gibi gençlerle mücadele etmeyi seven bir takım olarak adından söz ettiren Konyaspor ve onun kardeşi KonyaTorku birleştiler ve ''Torku Konyaspor'' adını alarak yenilendiler.,takımların birleşmesi kadro zenginliği açısından gerçekten faydalı oldu..Bu sezon çalışmalarıda Torku'dan da gelen oyuncular ile daha çok forma mücadelesine sahne oldu olmayada devam edecektir..26 Temmuz’dan bu yana sürdürdüğü Bolu kampında takımını heryönden geliştiren,geliştirmeye çalışan Teknik direktörümüz Hüsnü Özkara gözetiminde de daha çalışkan görüntüler sergiledi..Bu sezon için gene Süper Lig'e çıkma hedefini sürdüren Torku Konyaspor son iki hazırlık maçından birini GS ile oynadı tahmin edebileceğimiz gibi yenildi ama Ali Dere bu maçtada golünü attı Ali Dere bu takımın geleceğidir bence..Not:Ali Dere ile tanışma fırsatım oldu gerçekten çok efendi ve karekterli bir yapısı var futboluda aynı düzeye çıkarsa müthiş olur.

Bu sezon hazırlık maçlarında gerçekten önemli rakiplere karşı iyi oynadılar M.İ.Y, Medical Park Antalyaspor gibi ekipleri yendiler. Konya'nın bu sezon yetenekli gençleri çok iş yapacak gibi bir görüntü var.Hüsnü Özkara'da oyuncularını çok iyi analiz ediyor ve onlara eksiklerini çalıştırıyor...Geçen sezon bence yıldızı parlıyan Ali Dere bu sezon Süper Lig'e çıkma yolunda bu takımın ofansif yönünde kilit oyunculardan biri olucak. Bu sezon Süper Lig'in yeni ekiplerinden Elazığspor'un yolunu tutan Gökhan Emreciksin kalsaydı bu ikili  daha iyi işler çıkarırdı.05.08.2012 tarihinde oynanan maçta T.F.F. 1.Lig'nın güçlü ekiplerinden Göztepe'yi 3-0 mağlup etmeyi başaran Torku Konyaspor rakiplerine gözdağı verdi.

Konya halkının da takımına desteği büyük yani daha çok stad çevresinin bayraklar flamalar gibi şeyler yoğun.
Yeni stadın yapılıyor olması gerçekten çok güzel 42.000 kişilik kapasiteye sahip olucak bu stadın başarılarıda berberinde getirmesi bekleniyor.Yalnız şu an kullanılan Konya Atatürk Stadyumu ne olucak bir açıklama yok ama muhtemelen kullanımı devam edicektir çünkü faal bir stad hem o çevre içinde büyük önemi var diye düşünüyorum.
Takım hem moral hem de fizik yönünden şu an sezona hazır gözüküyor.Gerek teknik ekip gerek oyuncular gerek yönetim ve kulüp çalışanları hep birlikte hazırlandılar.Takımın etkili oyuncularından Kele Samsunspor ile anlaşmaya vardı bu transfer o mevkiideki oyuncuların da hem gelişimine hemde yeni forma savaşına bir hareketlilik kazandırdı.
Torku Konyaspor’un bu sezon T.F.F. 1.Lig’den S.T.S.L’ye çıkma umutları yeni yapılanma ile daha da güölenmiş gibi gözüküyor.Bu sezon aslında tek hedeflerinin S.T.L.S. olmadığı da belli bence Ziraat Türkiye Kupası’nda da artık biraz kendilerinden söz ettirmek istiyorlar.
Bence bu sezon Torku Konyaspor iş yapar.Gençler faydalı olur hele şu takım yeni stadına bir kavuşsun ki daha var o zaman S.T.S.L.’de kalıcı olma hedefini koyucaklar ama Torku Konyaspor’un bu sezon bişeyler yapacağından kimsenin şüphesi olmasın.


Batuhan Güleryüz


Twitter: @BatuhanG010

Hiç yorum yok: