16 Ağustos 2012 Perşembe

Futbol Kulübü | Bursaspor İncelemesi

Geçen sezonun başlamasına bir iki hafta Bursaspor'daki değişim sürecinin en sancılı dönemi yaşanmıştı. Sercan-Volkan-İbrahim Kaş gibi isimlerin ayrılmasının ardından Sestak-Adem-Basser üçlüsü gelmişti.

Güzel başlayan sezon Sivasspor deplasmanından itibaren çekilmez bir hal almıştı.Temel nedenlerinden biri oyunun sıkışması,ileri hücum hattında değişik varyasyonlarının sağlananaması neden oldu..Tabii sen N'Diaye ve Adem gibi iki tane dm ile oynarsan buna şaşırmamak lazım.Bunun yanında sağ kanada forvetten devşirme sağ kanat Sestak olunca iyi oynadığımız maçlarda bile tıkanıp kaldık.

Ligin ikinci yarısında Pinto gelmesiydi,,Batalla'da sazı almasıydı yine ligin ilk yarısına benzer bir durum izleyecektik.Fakat bu durum ortadayken hala orta saha transferinin yapılmaması üzücü.Mesela geçen senenin belli kısımlarında N'Diaye'yi çift yönlü orta saha rolünü üstlenirken gördük.N'Diaye bile farklılık gösterdiyse, safkan bir merkez orta sahanın yapabileceklerini düşünemiyorum.
Açıkçası Bursaspor'un biraz değişik varyasyonlar üretmesi lazım.Türkiye'de Bursaspor'dan iki oyuncu söylesene herkes direk Batalla-Pinto der.Durum bu halken teknik direktörlerin kime önlem alacağınıda az çok düşünüyoruz .İlk Kups maçını hatırlatın.Ne kadar kötü bir takım olsalarda kilitlerlediler en önemli oyuncuları ve pozisyon zenginliğini sağlayamadık.

Bu sezon beni heyecanlandıran bir diğer noktada alttan gelen futbolcular.Bildiğiniz üzere U-17 takımız şampiyon olmuştu ve bu takımda iki futbolcu kampa götürülmüştü. Son olarak 17 yaşındaki Ozan Tufan gol atmıştı Kups maçında. Benim bu sene Ertuğrul hocadan beklentilerim başında geliyor genç oyuncuları şans vermesi bu sezon için. Özellikle fiziksel olarak çok iyi seveyide olan ve adeta ben buradayım diyen Ozan Tufan'ın bu sezon ciddi şekilde süre almasını bekliyorum. 

Şöyle takımın genel dizilimine bakacak olursak geçen seneki dizilime yakın bir on bir sahada olacağını söylemek mümkün.
Kalede her zamanki Scott Carson’ı göreceğiz. Her ne kadar o milli maç nedeniyle çoğu kesimin kafasında soru işareti olsa da ben böyle kalecimiz olduğu için çok şanslı olduğumuz düşünmekteyim. Özellikle topu oyuna sokmada bence Türkiye’nin en iyisi.

Tandemde Serdar Aziz ve İbrahim Öztürk’ü görüyoruz.Ama buraya transfer ihtimalide var.İbrahim Kaş’ın yollanacak olması ve elde sadece 35’lik kaptan Ömer ve 94 doğumlu Tahacan’ın kalması nedeniyle oraya bir transfer gelebilir.

Sağ bek Basser.Geçen sene başarılı çizgisiyle,o kanadı iyi götürdü.Alternatifi Hakan Aslantaş’tı ama bu sezon Ozan Tufan yedek sağ bek olacak gibi. Özellikle kamptaki ve son maçlardaki performansı etkileyeci.
Sol bek Vederson’un durumu ise sıkıntılı.Şike süreci var bilindiği gibi.Ve ceza aldı.Bu ceza onanırsa mecbur transfer gerekecek ki taraftarın ona karşı tutumu çok önemli olacak,içeride oynanacak ilk maça görede bu transfer durumu belli olacaktır.Hakan Aslantaş’ta hem sağ bek hem sol bek oynabildiği için o bölgeye yedekleyen futbolcu olacaktır.

Orta alanda geçen sene gördüğümüz Adem-N’Diaye ikilisinde Adem’i yüksek ihtimalle göremeyeceğiz bu sene.Oraya bir transfer gelecek şuan takımın en çok transfere ihtiyaç duyan bölgesi.Kups maçlarında Musa’da şans buldu ki ilerliyen haftalarda Emre Pehlivan,Barış Örücü’de bu rotasyona katılacaktır.

Sol açık her zamanki gibi Ozan’a emanet.Açıkçası kendisinin Bursaspor’a vereceğini verdiğini düşünüyorum ama bu saatten sonra artık bazı şeyler için geç.Kendisini futbola vermesi, sorumluluğu alması lazım. Şampiyon kadrodan kalan üç beş isimden biri artık…

Sağ kanat içinse… Birçok isim geçmesine rağmen oraya net bir sağ açık takviyesi yapılmadı. Görünün o ki Sestak ile devam edeceyeğiz.Sestak’ta yavaş yavaş alışmaya başladı 
Sestak’ın Batalla ve Pinto ile uyumu görünce de bu bölgede bu sezonda Sestak’ı izleyeceğimz gibi görünüyor.
Yeni transfer ve sağ açıkta da oynayabilen Petteri Forsellİsmail Haktan Odabaşı’da o bölgede rotasyonu oluştracak isimler olarak göze batıyor.


İleri uçta her zamanki Batalla ve onun önünde Pinto’yu izleyeceğiz.Zaten yeterince bahsettik bu ikiliden.Onları yedekleyecek isimler ise Teteh Bangura,Okan Deniz olarak göze çarpmakta.Ama duruma göre Sestak’ı da forvette görebiliriz. Furkan Soyalp ise Batalla’nın varisi gibi. Ondanda çok iyi işler bekliyoruz..

Transferlere de bir göz atacak olursak.On bir oyuncusu alınmadı şuana kadar.Ferhat Kiraz,Bekir Sevgi,Petteri Forsell ve Murat Yıldırım gelen isimler.Ama özellikle Murat Yıldırım ve Petteri Forsell’den çok umutluyum,bunu da söylemek isterim.

Genel olarak bu sezonki beklentileriminde bahsedecek olursam…
Kesinlikle ama kesinlikle Avrupa Ligi gruplarına kalmamız gerekiyor bu sezon.
Rakip Twente.Çok zor işimiz,ama elenmeyecek bir rakipte değil.
Lig için şampiyonluk her zamanki gibi kendi açımdan hedef,ama Avrupa Kupaları’na katılmada süreklilik sağlamak için ilk 4’te yer almak önemli.

Hiç yorum yok: