18 Ağustos 2012 Cumartesi

İddaa Günlüğü #1

Ligler start aldı ve bizde blogda elden geldiğince bu sezon iddaa tahminleri paylaşacağız. Bunu düzenli olarak yapmayı düşünüyorum ama bakalım ne kadar başarabileceğiz. İlk tahminler ile başlayalım.

156 | Spartak Moskova-Rubin Kazan | Tahmin: KG | Oran 1,65
Hafta içinde Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi elemesinde karşılaşacak Spartak yarın zor bir maça çıkacak. Geçen hafta Zenit karşısında 5 golle dağıldılar. Eleme öncesi rotasyona gideceklerini sanmam ancak kadroları bunun için müsait. İki takımında gol bulacağını ve KG bahsinin geleceğini düşünüyorum. Spartak'ın hücum hattı muhteşem savunması ise berbat durumda. Geçen hafta sakatlanan sol bekte sezonu kapattı deniyor. Transfer yapacaklarmış ama bu maçta mevcut kadrodan alternatif yaratmak zorundalar. Mutlaka gol atarlar ve bu savunmayla da gol görürler kalelerinde.

248 | Karabükspor-Trabzonspor | Tahmin : 1-0 | Oran 1,62
Karabükspor ligde artık kalıcı oldu diyebiliriz. Geçen sezon ki kadrodan yaşlanan ve faydalı olamayacak yerlileri yollayıp takıma genç ve yetenekli oyuncuları kattılar. Skibbe yönetiminde sezona iyi başlayacaklarını düşünüyorum. Zira Trabzonspor henüz kadrosunu ve oyununu oturtabilmiş değil. Savunmada milli takımdan sakat dönen Bamba ve hücumda Burak'ın ilk alternatifi olan Halil kadroda yok. Orta alanda ise takımın beyni Colman cezalı. Trabzon'un ligin ilk maçında Karabük'te puan bırakacağını düşünüyorum. Oranda bu riski karşılamaya değer!

273 | Celta Vigo-Malaga | Tahmin : 1 | Oran 2.00
La Liga'da bu hafta start alan liglerden birisi. Liga Adalente'de 2. olarak yeniden La Liga'ya dönen Celta bu hafta evinde maddi sorunlarla uğraşan Malaga'yı ağırlayacak. Hafta arasında onlarda Şampiyonlar Ligi ön elemesinde mücadele edecekler ve bu yıl katılmaları onlar için hayati önem taşıyor. Zira mali problemler sebebiyle bir çok oyuncularını kaybettiler ve oradan gelecek para önemli. Hollandalı savunmacı Mathijjsen, Orta sahanın play maker'ı Santi Cazorla ve genç forvetleri Solomon Rondon takımdan ayrıldı. Julio Baptista ise sakatlığı sebebiyle forma giyemeyecekmiş. Malaga'da tüm konsantrasyonun CL ön elemesinde olacağını ve Celta deplasmanından puansız ayrılacaklarını düşünüyorum. Malaga'da arap baharının kısa sürdüğünü unutmayın geçen seneki takım bu sene farklı olacak zira takım çok büyük mali sıkıntıda.. Celta Vigo galibiyetle başlar. Oranda gayet tatmin edici.

308 | Elazığspor-Fenerbahçe| Tahmin : IY 2 | Oran 1.60
Spor Toto Süper Lig nihayet başladı. Fenerbahçe yarın sahası bakımda olduğu için Elazığspor'a İzmir'de konuk olacak ancak tribunlerin durumu Elazığ'ı konuk durumuna koyacak zira en az 50bin taraftar önünde oynanacaktır maç. Vaslui  maçlarında tatmin etmeyen Süper Kupa'da da felaket oynayarak taraftarını üzen Fenerbahçe bir kez daha hayal kırıklığı yaşamak istemiyor. Hafta arasında Spartak'a Moskova'da konuk olacak olan sarı-lacivertli ekip bu maçta fişi ilk yarıda çekip ikinci yarı daha kontrollü oynamayı seçecektir. Aykut Kocaman bunu geçen sezon bol bol uyguladı. İlk yarıda öne geçen takım ikinci yarıda ecel terleri döktü. Yarın ki maçta Fenerbahçe'nin baskılı başlayacağını ve ilk yarıyı önde kapatacağını düşünüyorum. Oyun planının da buna yönelik olduğuna eminim bile diyebilirim.

309 | Gaziantepspor-Sivasspor| Tahmin : KG | Oran 1.60
Geçen sezon Karaman'ın gelişi ile beraber 7 maç kalesinde gol görmeyen ve yukarılara tırmanan Antep bu sezona savunmada sıkıntılı başlıyor. Dany'i GS'a verdiler ve Emre Güngör ile de yollar ayrıldı. Kemal Tokak katkısı gelse de alternatiften öte olmaya geçemez. Elyasa Süme'de takımdan ayrılanlar arasında. Sivasspor ise savunmada değil hücumda etkili olan bir takım. Geçen sene ligin en çok gol yiyen ekiplerinden biri olsalar da oynadıkları büün maçlarda gol atarak yukarılarda yer aldılar. Gaziantep'in Cenk Tosun'un sakatlığına rağmen evinde gol bulacağını düşünüyorum. Sivas zaten hücumda etkili ancak geçen sezonun flaş ismi Enaramo henüz hazır değil. Her şeye rağmen onlarda gol bulacaktır ve zayıf kalan orta sahaları yüzünden gol yiyeceklerdir. Bu maç Karşılıklı Gol ile biter hatta 2-2 gibi bir skorla bitmesini bekliyorum.

Hiç yorum yok: