17 Ağustos 2012 Cuma

Akhisar BGS | Kesin Düşerler (mi?)


Geçen sezon yerel liglerin kuşkusuz en büyük süprizi, Akhisar Belediyespor Gençlik ve Spor Kulübü’nün birinci olarak Süper Lig’e çıkmasıydı. Hamza Hamzaoğlu yönetiminde, son derece kısıtlı bir bütçe ve imkanlarla bu zorlu ligi birinci tamamlamak, gerçekten inanılmaz bir başarıydı. Ege’nin Süper Lig’deki mütevazi ekibinin geçen sezondan bu yana neler yaptığını inceleyeceğim bu yazıda. İstikrar ve birlikteliğin güzel neticesini böylece daha kolay idrak edebiliriz.
Akhisar Belediye, geçen sezon büyük başarı kazanan kadroyu fazla bozmadı. Zaten Süper Lig’e çıkan takımların çok büyük bütçeleri yoksa, en hayırlı ve basit yöntem de bu gibi görünüyor. Geçen sezon genellikle 4-2-3-1 düzeninde oynayan bir takım vardı. Buna göre, kalede tecrübeli Oğuz Dağlaroğlu, sağ bekte Hakan Ateş,  stoperde Kürşat Duymuş, Bilal Özdemir, sol bekte Gökhan Dinçer, defansın önünde Merter Yüce ve Mustafa Aşan, sağ açıkta Emrah Eren, sol açıkta Sertan Vardar, ileride Şehmus Özer ve hemen arkasında Anıl Taşdemir ile sahaya çıkan bir Akhisar izledik. Defansta ve orta sahada inanılmaz dirençli ve sert, her an maçın içinde olan bir takım hüviyetindeki Akhisar, genelde çok gollü olmayan ve temposu düşük maçlar oynadı. Bu yavaşlıkları Süper Lig’de başlarına iş açabilir.


Bu saydığım oyunculardan Şehmus ve Bilal dışında tümü takımda tutuldu. Ayrıca, Süper Lig’de daha güçlü olabilmek adına 8 isim de kadroya dahil edildi. Çaykur Rizespor'dan Severin-Brice Bikoko, Mersin İdman Yurdu'ndan Çağdaş Atan, Denizlispor'dan Emin Aladağ, Evren Özyiğit ve Güray Vural, Boluspor'dan Kenan Özer, Orduspor'dan kiralık olarak Bruno Mezenga ve Ipswich Town’dan stoper Ibrahima Sonko, Akhisar’ın şu ana dek gerçekleştirdiği transfer hamleleri. Bir defa sıkıntılı forvet hattına, tek oynayabilme özelliği olan, güçlü ve bitirici Bikoko’nun alınması çok doğru tercih. Ülkeyi bilen, nispeten genç (25) ve başarıya aç bir oyuncu ile burayı iyi doldurduklarını düşünüyorum. Ayrıca Ordu’dan kiralanan Bruno Mezenga ve Mert Kaytankaş da hücumda birer alternatif. Orta sahanın defansif yönünde muazzam oynayan ancak pas yüzdeleri ve teknik kapasiteleri düşük Merter&Mustafa ikilisine Emin Aladağ’ın katılması, takımın pas yüzdesini ve yaratıcılığını olumlu etkilecektir. Hatta Emin’in zaman zaman Anıl’ın yerinde daha ofansif bir rol de alması muhtemel.

Sol açıktaki Sertan Vardar, kuşkusuz takımın en büyük silahı. Geçen sezon birbirinden güzel goller kaydeden 30 yaşındaki Sertan, Süper Lig’de yeteneklerini sergilemek için yeterli imkanı bulacak mı, göreceğiz. Denizlispor’dan gelen yetenekli Güray Vural da, sol açıkta her an forma şansı bulabilecek, iyi bir oyuncu. 78’li Emrah Eren’in geçen sezon zaman zaman belirginleşen fiziksel handikapı, Boluspor’dan gelen enerjik ve patlayıcı kuvvete sahip Kenan Özer ile ikame edilebilir. Kenan, Beşiktaş altyapısından yetişen, 1987 doğumlu bir kanat oyuncusu. Önemli meziyetlere sahip olmasına karşın, ne Antalyaspor’da, ne de Boluspor’da bekleneni veremedi. Hamza Hamzaoğlu ve Süper Lig’de oynama fırsatı, dilerim kendisini biraz kendine getirir. Defansta Kürşat Duymuş ve Çağdaş Atan isimleri kağıt üzerinde pek hoş durmasa da, tecrübeleriyle takıma çok şey katacaklarından emin olduğum iki isim. Gerekirse, fizik gücü son derece yüksek ve uzun boylu Merter Yüce de savunmada görev alabilir.

Herkes Akhisar’ın düşeceğinden emin. Zaten geçen sezon da ligde kimse onlara şans tanımıyordu. Ancak gözden kaçırdıkları bir nokta var. Bu gerçek bir TAKIM. Beraber oynayan, çok mücadele eden ve birbirine çok bağlı bir grup. Ben düşeceklerini kesinlikle sanmıyorum. Takımın genel yavaşlığı ve kaledeki alternatifsizlik tek handikapları. Akhisar’ı izleyin, pişman olmayacaksınız.

İlker Akın

Twitter: @__10__

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kadroları hakkaten çok kötü ama geçilmesi zor savunma yaptılar ilk maçta, ani bir kontra atak ve teknik olarak fazla yeterli olmayan bir oyuncuya gereksiz çıkan kaleci sayesinde ilk maçı aldılar.

tanergülleri dedi ki...

zaten Hamza hocanın kalitesini bilenler düşmeyeceklerini biliyorlar bu takımın.dünkü oyunlarında 4’lü defans a yardımcı iki kanat oyuncusunu da geride alan savunması yaptırarak(hatta Merter Yüce'yi de savunma düzeninde sayabiliriz) Eskişehir'i kitledi gibi.Ama hücumda Sertan ve Anıl dışında fazla yaratıcı oyuncu bulunmaması hoca için büyük bir dezavantaj.Nitekim hocanın maç sonunda sonuç iyi ama oynadığımız futbol yeterli değil açıklaması hücumda dahada çeşitliliğe gideceğinin sinyallerine verdi.